My Followers

Thursday, October 8, 2009

Review hari raya

halu all..
da lama cheqtie x update blog ni kan
heheh.. ni bkn sbb mls tau
tp camera cheqtie prob
that's y x leh nk tnjuk kat korang gmbr cheqtie beraya
sdih tau sbb byk gmbr raya kitaorg kat dlm tu
insya allah esk nk pi check pe probnye

b4 tu meh cheqtie citer lite2 psl raya cheqtie thn ni
thn ni cheqtie, En. Zul ngan adik2 suma cuti pnjg (s'mggu)
x la mcm thn lps.. huhuh..
tp kitaorg x beraya mcm selalu kitaorg buat
selalunya mlm raya kitaorg balik kg bapak kat melaka
then lps semayang raya & beraya umah sedara mara, kitaorg b'tolak ke kedah plak kg mak.. tp thn ni kitaorg beraya kat melaka je.. cian En. Zul teringin nk balik kedah.. tp nk buat camne kan, nnt ujung thn ni kazen cheqtie nk kawen.. so kene balik lg.. ok la, stop psl tu..

beraya kat melaka thn ni best jgk
raya pertama tu pi beraya kat umah sedara mara
mlmnye pi beraya umah kwn bpk
pastu kitaorg sggah mnum kat pengkalan balak
tp, bole citer je la sbb gmbr suma dlm camera
huwaaa.. cedih balik :(
keesokannye kitaorg da packing blik ke kl
tp kitaorg b'pecah
mak, bapak, adik ngan jad balik dulu
kitaorg (En. Zul, Zahid & Zaihan) sggah umah abg long En. Zul yg kat Alai tu
lps umah abg long, kitaorg pi beraya umah Pak Teh En. Zul kat Kuala Pilah
festime tau cheqtie pi Kuala Pilah.. best, tp agk k'peningan ckit
kat umah Pak Teh kitaorg dok lama gak sbb tggu abah mertua & akak2 ipar
tup tup Pak Teh buat bbq plak ngan family dia
pe lg, kitaorg join la skali
En. Zul ngan Za8 yg plg beria time ni
da abis bbq Za8 ajk kitaorg pi beraya umah kwn dia kat area situ gak
agk2 korang time tu kul bape?
kul 12.00pm tau.. bygkan, time suma org da tido kitaorg pi beraya
b'tolak ke kl kul 1am
selamat smpai umah kul 2.30am
ok, tu citer psl raya 1,2 & 3

meh nk review raya 4,5, .......
x ingat raya ke berapa ntah, kitaorg buat bbq
pnya la plan last minute smpai tatau nk marinate ayam ngan pe
last2 cr resipi dlm internet ngan msg Zie tnya
cheqtie ltak s'keping gmbr time bbq k
gmbr ni pun ehsan dr camera jad
huhuhu..



time ni za8 ngan En. Zul bakar ayam & daging
kitaorg buat kat lua umah
mana cheqtie? i x pakai tudung la time ni.. mane leh tnjuk :P
xpe, nnt cheqtie citer detail psl bbq ni k :D



mommy tgh sarungkan cincin kat diana
raya ke bape ek, adik cheqtie si Jad tu b'tunang
family pmpuan buat simple2 je
kitaorg pun dtg 1 family ngan family makcik
insya allah jad ngan diana akn disatukan bln 3 thn dpn
selamat b'tunang adikku!!



pastu kan.. keesokannye plak pi beraya umah eza + celebrate b'day nad
kat situ dpt la jmpa ina, zie ngan eza.. da lama sgt x jmpa diaorg
ilang ckit rndu ;)
cuma tinie je xde time ni.. xpe, kita jmpa kat umah zie plak k..
happy b'day sweet gurl!!



so, itu je la citer psl raya cheqtie
mcm2 kitaorg buat time cuti aritu, tp x dpt ditnjukkan ngan bkti :(
oo ye, cheqtie ltak gmbr latest cheqtie yg ada dlm camera zaihan
nmpk x k'tmbaman pipi cheqtie tu?
utk pengetahuan korang.. berat cheqtie da naik.. da naikkkk oke...
gerun tul.. pasni kene eksesais ngan diet la nmpknya.. huhuhu..
ok la.. pnjg kan n3 cheqtie kali ni
ada berani baca smpai abis? ehhehe..
tu la, da 3 mggu x update, camni la hasilnye :)
cheqtie stop kat sini dulu k..
bubbyeee....

p/s: bln 10 ni byk tul agenda..

4 comments:

irvanqiesy said...

wah2...meriah raya ek...thn ni mmg thn bbq ke?kg. hubby pon wat bbq gak...

lily lotus said...

rajinnya raya2 buat bbq..hehe

sharamli said...

kedah kt mn sis?

miszrLina said...

alallalallala....

mna de naik pon badan ko.... pipi tu x dinafikan ... hehe

ok pe... chOmel!!!






jgn mrh ti... hehe