My Followers

Friday, October 17, 2008

Beraya kat Oldtown

smbung blik citer beraya td..
pnya la x de umah nk pi b'tndang,
spntas kilat En. Zul ajk bekfes kat Oldtown
mmula pi tu mcm segan gak la
mau x nye, kaum lain je yg byk kat situ

ofcoz la kan, org lain ngadap ketupat rndang
somi isteri ni plak leh ngadap nasi lmak di pagi raya
da mcm beraya kat perantauan plak.. huhuhu..
pape pun, meh lyn gmbr2 yg ditangkap di pagi raya..

si isteri

si suami

cheqtie amik ni
sticky rice (mcm nasi pulut)
cedap gak la, tp ciput je..

nasi lmak En. Zul

air plak cam biasala
white coffee & hazelnut

mknn tmbahan plak, amik grlic ngan toast
amcm bekfes kitaorg, meriah x?
pas 3 ari raya, br dpt mkn nasi impit & lemang suma
gitu la citernye 1st day raya kitaorg
raya korang msti best kan..
tp x pe, cheqtie x ksh pun beraya camni..
asalkan dpt beraya di samping suami.. huhuhu..

11 comments:

alif-mikail said...

ape ni mana ketupat?

hani said...

waaa..zt dh start update la..hehehe...lama x nampak taw..

best la tu dpt mkn2 mcm tu kan??...nasik goreng tu mcm sedap je..:))

Redbloodsnow said...

wahhh wahhh..beraye kak old town ea..huhu
air akak ngan abg tuh sgt watkan zie terase kehausan arr
nape lah kat cnie xde old town

:( sobsobsob

SaDi said...

nak jugak makan kat oldtown... selalu lalu kat tepi jeeee... tak pernah pun hubby nak makan kat situ... :)

eedany said...

unique ni...sekali sekala jer dapat merasai begitu kan cayang cheqtie...

tak per lah yg penting cik abe ada di sisi.

:)

Yatie said...

tuh la kan zeti .. takpelah beraya ke tidak asalkan ada yg tercinta di sisi .. dah tentu yg dok jejauh nieh mmg takde perasaan nak beraya... sekurang2nya kat msia tuh ada gak terasa kemeriahannya .. anyway, setidak2nya adalah kan pengalaman tidak beraya di hari raya:)

zeti said...

alif-mikail -> ate beraya pun bdua je en.alif mikail .. mana nk dicekau ketupat :p ehehe.. mike pun satu, lenkali buat la open houz 1st day raya tu, bole tman mnyggah :D

hani -> rndu kat zt ek ;) ehehe.. tu la hani, bz mmnjang.. slalu x de kat opis, tu yg x leh update.. mmg cedap tau mknn ni.. ingat nk bkak 1 branch kat kangar, knpem laku :p

zie -> air tu mmg t'amat cedap.. huhuh.. cian kat zie, kat sana x de lg.. klu mcm tu akak bkak 2 branch la.. 1 kat kuching & 1 lg kat kangar..ok x? wah, b'angan sgguh kakakmu ni :p

sadi -> sama la ngan zt sadi.. tu pun tiba2 dia t'ingin nk mkn kat situ.. slalunye zt slalu lpak ngan mmber2 je kat oldtown ni.. nnt kita lpak sesama k ;)

eedany -> unique ek? tu la, br festime cheqtie mcm ni.. slalunye beraya ngan family dpt la mkn ktupat rndang.. ni beraya bdua je, xmo la cheqtie prepare suma tu :p ehehe.. cayang dany gak tau!!

yatie -> btui tu yatie.. masa 1st day raya tu t'ingat kat yatie tau.. siyes ni.. cheqtie t'pk camne la yatie & hubby beraya di negara org w/o family.. ni 1st time xperience beraya camni tau.. :)

miszrLina said...

wahhh...aku pon nak buat camni la next time...
me+adam raye @ OT...huhu

Yatie said...

alamak ... sayu plak baca reply zeti camtuh .. don't worry, dah byk kali beraya kat sini jadinya dah tak terasa apa pun .. first time dulu berjurai2 gak air mata sbb beraya ngan family dpn webcam aje .. huhuhu ..

PrinCeSS said...

cam raya di perantauan plak ye kak.!
xpela, yang penting dapat beraya ngan orang tersayang kan..
kalau kat perantauan ni, dahla x dapat makan ketupat, nak beraya ngan org2 tersayang pun x dapat..:(..
tumpang sedih..hehe

eYaNacOMeY said...

sy xpernah makan kt oldtown neyh.. nmpk cam beshhh.. bile lalu kedai neyh..mcm xnmpk org melayu sgt.. nmpk ramai kaum lain jer..tu yg ragu2 tu..hmmm