My Followers

Monday, February 9, 2009

Hi-Tea oleh chef cheqT

pergh, tajuk bkn main..
nk citer psl b'day party adik cheqtie si Zaihan ni
utk b'day kali ni cheqtie buat hi tea
bkn pe, da slalu sgt kitaorg buat masa lunch & dinner
so kali ni buat kelainan ckit la
kali ni cheqtie ada tnya opinion kat Kak Kem pe yg ssuai utk hi tea
so, ni la hasilnye..
recipe ni dr Kak Kem & ank terunanye, Chef Mujahid
skali ngap je sbb roti ni kcik je,
then kita ltak ramuan kat atas roti tu
simple tp sdap ;)
thanks to adik sbb nolong cheqtie buat ni sama

garlic bread ni pun cheqtie buat sndiri
pakai roti yg sama then sapu ngan garlic spread
mushroom soup tu biasa la beli yg dlm paket then bncuh :P
tp mushroom soup ni mak yg tlg buat..
thanks mommy..

then cheqtie goreng makaroni
byk gak cheqtie goreng smlm
yg best tu licinnnnn :D

utk dessert plak kitaorg buat dadih perisa strawberi
ha, yg ni cheqtie pass kat adik utk buat sbb dia terer
sib baik la ada mak ngan adik yg leh nolong
b'day gurl plak kitaorg buli suh vacum umah :P
*ala kak, kak t dulu pun korang buli gak.. ingat b'day gurl leh dok ilek ke ;) ehehe

kali ni kitaorg x potong kek
tp cheqtie order cupcake ngan mmber opis cheqtie, Emy
mmg puas ati sgt2 mkn cupcake ni w/pun mini size
rasanye sdap sgt2..
cheqtie recommend kat korang leh la try cupcake ni
murah pun murah tau ;)

smntara tggu makan time
cian En. Zul k'pnatan sbb br balik dr keje

sblm mkn harusla kita baca doa
br brkat mknn yg kita mkn tu ;)
mcm biasa Wan yg bacakan doa utk mmberkati mjlis

oo yer, makcik & family pun join gak this party
kitaorg invite sbb nk buat mkn2 ckit utk kazen kitaorg si Shafik ni
kamis ni Shafik akn b'angkat ke UK smbung study
so meraikan la dia skali

rasa pnt lelah cheqtie prepare suma ni bbaloi
sbb b'selera tul tul tgk diaorg mkn smlm

abis mkn mak bg smbangan ckit kat makcik
ekceli family kitaorg ada buat collection dr kazen2 yg lain
hopefully leh la shafik buat duit blnje

then mak ada bg ckit prezzie kat shafik
uol nk tau mak bg pe kat shafik?
mak bg sejadah, baju melayu, kopiah
mak ckp smpai sana nnt jgn lupa semayang
utk shafik, blajar rajin2 k.. x mo main2 tau
& jgn lupakan kami kat M'sia ni nnt ;)
so, tu la srba ckit citer psl hi-tea smlm
korang plak pi mana smlm?
oo ye.. nk wish happy b'day kat Nurul *my opismate
sori ye yang, akak dok kalut sgt sbtu lps smpai tlupa nk msg
hope thn ni mmberi k'bahagiaan buat awk ;)

10 comments:

hani said...

wah..meriahnya...bestkan dapat kumpul ramai2 mcm ni...
makaroni tu sedap..:)

Ziana said...

syok kan gather family
:)

Anonymous said...

thanx a lot kak..
mudah-mudahan dengan berkat doa dari semua...

nurul

Mya said...

duhh makanan semua sedappp2... yumm...

reza-nani said...

zetty...tq sbb order cuppies dari reza-nani-delite yer....hope sume enjoy aritu.....to zaihan...hepi besday...! ;-)

miszrLina said...

nak nak.... nak rona roni makaroni...

nak cupcakes... huhu

PrinCeSS said...

waa mesti bes..makan2 & yang penting dpt kumpul ramai2.
cupcakes.makaroni.dadih.semuanya nampak sedap..(leleh air liur..^^)

lily lotus said...

bestnya u ;)..kelasss ur mom bg present tu...

~tinie~ said...

wah3 seronoknya ...jgn lupe send kat c ne ye ...!!!

~ Lady ell ~ said...

mmg senang mknn yg simple nih.nk habis pn senang...

mak zeti pesan kt shafik tu tingat plak iklan PLKN."sampai sana jgn lupa solat tau.."hehhe sebijik arr.