My Followers

Wednesday, July 15, 2009

Tamat latihan dan konvokesyen



msti ramai yg tkejutkan, cptnye cheqtie konvo
pd hal br je abis..
sbnrnya ni bkn konvo utk cheqtie tp syida my kazen
ingat lg x kat kazen cheqtie yg msuk Pulapol tu
ha, dia la yg konvo sbtu lps
so mmber skang da b'gelar Inspektor sahab



cheqtie, adik2 ngan kazen smpai lmbt
so tlps la nk tgk perbarisan diaorg
yg ni x sure plak diaorg tgh buat pe..
rasanya da abis kot
ramai sgt org time ni smpai x nmpk clear pe yg diaorg buat



frust sgt x dpt tgk cheqtie ajk adik pi carik bunga utk syida
klu korang nk tau, 1 bouquet ni diaorg jual rm50 tau
ada 6 kntum roses
agk2 korang mhl ke murah?
x ksh la kan, yg pnting syida happy bila dpt bnga ni



cheqtie wit syida
x lama ngan dia sbb dia sbuk jmpa mmber then amik gmbr
yer la, pasni mana nk jmpa lg kwn2
posting x tntu sama tmpt
sonok tul tgk dia happy
bapak lg sonok bila syida da konvo
yer la, ada gak yg smbung kerjaya polis ni..
*ank2 bapak suma x mnat ngan bdang polis.. sori ye pak.. nnt kakt train 'cucu' bapak jd polis k ;)



syida wit family
family paksu smpai ari Jumaat dr Penang
lps bgmbr suma, bapak bwk shida pi jmpa mmber2 dia
ops, bapak pun pi jgk tau cuma x byk gmbr bapak dlm ni sbb dia byk jmpa mmber2 lama.. tmpt jtuh lg dikenang kan ;)



ha, ni la slh sorang dr bos lama bapak, Datuk Seri Bakri Zinin
bapak siap p'knalkan Syida kat Datuk Seri ni
"ni ank sedara sy datuk.. bla bla bla"
*kakt bapak x pkenalkan pun?? nk majuk la camni :P



yg ni plak sape ek? lupa la plak..
kiranye mana2 yg bapak knal msti dia pkenalkan syida sama
nnt bila da start keje snang



sbnrnya x busan sgt masa ni sbb ada psmbahan dr diaorg
mcm2 lagu yg diaorg nyanyi, siap2 mnari2 lg
dlm kul 11 camtu diaorg da bole balik
so amik brg2 syida then trus balik umah
kpd syida, tahniah kerana tamat latihan & dpt platun t'baik!!
selamat mmulakan kerjaya baru k..

*auto publish..

7 comments:

hani said...

best la dpt tengok konvo polis..hehehe..kwn sy pun ada gak jadik polis, tapi dia dah konvo dah..kakak angkat sy pun polis gak....skang keje kat IPD Kajang..:)

sharamli said...

mcm cite akademi p0lis x?hu3

nURmALa mAZLan said...

ok la tu zt 6 kuntum RM50
eh..ntah...6 kuntum?? cam sikit jer

BuahKranjiDalamPerahu said...

ade can la belakon gerak khas...gerak gerak gerak khas...

lily lotus said...

wah tahniah!

anyway lily dh tukar blog baru,update ekk ;)

http://myrillys.com

Ziana said...

congrats syidah!!
slamat mula keje
:)

UnGu VioLet said...

tahniah syida!!! all the best!!