My Followers

Thursday, August 21, 2008

mlwt kucing @ hosp. veterinar


isnin lps cheqtie follow Kak Teh (my SIL) gi hosp veterinar
ni suma gara2 kucing diaorg kene warded kat sini
jgn main2, kucing pun ada ward tau ;)
klu korang nk tau kucing2 ni suma sakit disbbkan oleh virus pe ntah
Kak Teh ckp da 3 ekor mati
ada sekor tu da ok (ni pun kene warded gak)

tggal la si coklat ni
klu u all nk tau, kat umah in law ni ada byk kucing tau :)
mmula nmpk Kak Teh dia mengiau ngan soranye yg lmah
cian tgk kucing ni

mmula tu cheqtie leh lg stay kat sini
tp lama2 pastu da x thn nk mntah
fhm2 je la bau camne
uhuuukkk.. sorila.. cheqtie x thn..

tgk muka cheqtie tgh thn nk mntah Mr Zul tgkapkan
cheqtie trus dok kat kerusi2 ni

tgh dok tggu Mr Zul ngan Kak Teh
rupanya ada 1 lg bilik rawatan kat sini
ada doc tgh check anjing
u all nk tau.. hmpir2 anjing tu nk mlmpat kat cheqtie tau
yer la, tuan dia pi dukung mcm nk x nk je
da la anjing ni snsitip ckit bau org takut
sib baik lps tu doc dtg
klu x, ada la org tu balik kene samak :p

pas da tgk tu kitaorg pun nk blik
nk kuar dr hosp tu tgk2 ada bulldog ni bdiri kat lua
kus smangat..
bsar tau & garang
then ada gak anjing lassie (yg bsar tu)
tp cheqtie x tgkp pun gmbr dia
ni la festime cheqtie pi hosp veterinar
ye la, kucing2 kat umah cheqtie tu x penah la plak cheqtie bwk pi hosp
tp ok je.. mayb kucing kmpung kot ;) eheheh..

10 comments:

Nurmala said...

sukanyer kat kucing

*~dEWiSoULhAa~* said...

hi kak zeti...

hihi..ingt lg ker cik dewi yg dh lama menyepi nih?

sorilaa sgt2, balik ni tak online langsung...tak dapatla nk contact2 kak zeti..

kalau boleh, saya nk address kak zeti leh?
nak pos adiah spesel yg saya janjikan aritu...

kak zeti emailkan kt saye yerk..

soulhaa2610@yahoo.com

miszrLina said...

hik2...
ko mna leh geng ngan tuceng..hik2..
alahai...cian mr coklat tu..kurus keding je...sakit ek...

ladyell said...

sib baik tk kene geget dek hanjing tu....

bape lma lagi si coklat tinggal kt situ?sian..dier

hyfa hasan said...

a'ahh kan..
anjing ni snsitip ckit bau org takut kan..

zeti said...

nurmala -> zt ni sbnrnya kuang gmar ngan kucing.. tp kene la join gak sbb family hubby mmg syg ngan kucing :)

dewi -> hi dewi!! lamanye x dgr citer.. rndu akak kat dewi :) nk address? bole je.. nnt akak emelkan k.. thanks dewi :)

ina -> mmg pun.. tp zie lg truk, x leh kcing dkat ngan dia lgsung.. kan zie ;) ehehe

ladyell -> uik.. mntak smpang la ell.. takut zt tau. nmpk je anjing tu cekeding tp grang yg t'amat :p zt pun tatau bape lama kene dok kat situ.. mayb 3,4 hari kot

hyfa -> haah hyfa.. cpt tul dia dtect kita tkut ngan dia :p sib baik dia x trkam..

Princess Redbloodsnow said...

tuh gomen nyer sepital haiwan ek kak zet
kat cney x taw ler zie kat ner sepital gomen for haiwan
tp kan kak zet..lau taw pown kat ner sepital haiwan under gomen
mmg z x nak antakan nyau² z kat sane aaa
ppaham jek ler akak ngan layanan sepital gomen kan

t ade kang dorg suntik nyau² zie kasar²..x nak wooooo..hehehe

mmg cian + sayu ati kan nengok keadaan nyau² kte sakit...

Princess Redbloodsnow said...

eh lupe lak...
nasib bek anjink tuh x mlompat masok pangku akak ek
lau ler masok lam pangkuan....
mawnyer pasti mandi tanah..wakakakaka

:P wekkkk..haha

eedany said...

ala...ciannya mesti banyak meow tak sihat kat situ kan?

eedany belum ada experience masuk ward kucing lagi ni...

zeti said...

z -> ni kat hosp private yang.. mmg servis baek pnye :P ehehe.. eeii.. x dpt akak bygkan anjing tu mlmpat kat akak.. eeiyyaakk..
x psl2 kene mndi air tnh kan.. hhhuhuu

eedany -> dlm ward ni mmg byk meow ngan anjing yg cakit.. tp x thn ngan bau dia la dany.. huhuhu

;)