My Followers

Thursday, July 10, 2008

Dear ladies, please beware!!

selasa lps handbag Lady D (gf adik cheqtie) kene ragut
masa tu dia pi keje ngan ayh dia naik motor
dlm tu suma ada, purse, hp, IC
sib baik dia ngan ayh dia x de pape
cheqtie pun penah mngalami peristiwa yg sama mcm ni
tp pickpocket (just amik purse)
yg 1st tu time kita posa, cheqtie nk pi beli brg
tiba2 ada akak ni tgur beg cheqtie da tbkak
tgk2 mmg purse cheqtie ilang

yg 2nd time tu plak selang 2,3 mnggu je
kali ni lg truk, duit gaji cheqtie abis kene amik
time ni nk naik bas.. cheqtie jerit mntak tlg tp x de sape pun tlg
u all bygkan la diaorg bole tgk je
rasa sdih, geram suma ada
cheqtie jd trauma lps tu.. huhuhu

so, buat ladies kat lua sana
please beware k..
1. sape yg naik moto tu, sila pgang handbag anda.. jgn ltak dlm raga
2. yg naik kete plak, jgn ltak handbag @ brg b'harga kat seat pmndu masa drive
(*klu u all tutup tgkap pun diaorg leh amik ngan pcahkan tgkap tu)
3. yg bjln kaki, klu bole jln ke arah yg btntangan & pgang handbag tu kuat2
4. klu kat tmpt yg ssak plak, plezz beware.. diaorg gunakan taktik dtg scara bkmpulan & amik beg kita tu.. klu bole pakai la handbag yg berzip (ssh org nk bkak)

ok la u all
cheqtie just share ckit je tips ni
klu u all ada, please add up k
yg pnting, be careful bila bjln b'seorangan
bkn pe, dunia skang ni da x slamat utk kita
mcm2 leh jd..
huhuhu..
(*all pictures taken from flickr.com)

10 comments:

pearlEJ said...

2 kali kena dlm masa sebulan?? ya ampunnn.... kalau akak pun mmg trauma laa yang... huhuuu...

tu la kan, sape ckp naik kereta selamat, kalau tak kunci pun mmg senang2 org leh buka, kalau kunci lak derang pecahkan cermin... haishh... mmg kat mana2 skarang ni rasa tak selamat jerkk..

Princess Redbloodsnow said...

isskkkk dorg neh...dh x keje lain lg ke...
ngok ngek tol!!! hdup suke sgt nk menyusahkan org len..huh!!!
cian kat akak zie neh...
nasib bek z x pnah terkene lg...mintak simpang aaa...puhhhhh3x!!

akak pown beware gak ea

eh...lom puas ati nk bebel neh..
yg kejadiaan dlm bus tuh..ape kes lak wehhhh org² dlm bus tuh men tgkkkkkkk jekk!!!
eeeeeee geram ssgt okeh! x reti² nk tlg ape kes??? gila!!!

haaa..kan dh terlebey z emo..haha

:P

MiSsZuE said...

len kali be carefull aa kiter ladies kan..tatut klu jadik cmneh..

akk pon kene hati2 tau..pasnie...:)

take care

Yatie said...

my sis lagi teruk kena .. 5 kali dah ic dia hilang .. sekali beg dia kena toreh masa nak naik bas from Plaza Warisan kat Bus Stand KL Klang tuh.. nak bayar tambang tgk2 beg dah kena toreh, purse dah hilang ..

second time naik motor ngan kawan, tiba2 beg dia yg diletakkan kat raga tuh kena seluk dek org naik motor gak .. burn aje la tak sempat nak kejar .. yg tiga kali tuh tak ingat napa ..

kiranya2 dua2 kes ada kaitan la ngan entry zeti nieh .. huhuhu .. kenalah take extra careful lepas nieh semua ye ..

Ziana said...

masyaAllah...
mintak dijauhkan!!
:(

thanks coz share tips!
:)

zeti said...

kak ej -> haah kak.. mmg trauma abis la lps tu.. huhuhu

princess_zie -> heheeh.. bengang kan zie.. akak mmg geram sgt2 kat org2 kita ni z.. suka tgk dr nolong

zue -> thnks dear.. u too tk care :)

yatie -> 5x? wah, lg dasat.. tp tu la.. kdg2 bila kita da careful pun jd gak bnda ni.. btw, thnks 4 ur sharing

zie@ziana -> my pleasure dear :)

Lily.Lulu. said...

Ya Allah ....
nasib baik laa semuanya selamat

eedany said...

eedany pun pernah kena pick pocket tapi dah lama masa baru2 kerja dulu...

kita sama2 berhati2 yer. Nasib baik tak ada apa2...

zeti said...

lily -> tu la lily, Alhamdulillah..

eedany -> eeda pun penah kene gak ek? alhamdulillah x de pape.. yg pnting pasni kita kene more careful

:)

[djsuriadhani] said...

zeti..
aku ingat dulu ko kena 2 kali kat jalan tar kan..
tu la..kita kena selalu beware ..berhati2..

jangan khayal2 lagi ek..hehehehe
jangan marah

sayang ko...:P