My Followers

Tuesday, July 8, 2008

Laukku ckp masin -> kata Mr Zul :p

smlm cheqtie posa
then dok diskus ngan ina nk msk pe utk bbuka nnt
mmula tu cheqtie t'ingin nk buat sup
tp bila t'ingat blik, Mr Zul I ni x mkn ayam yg buat sup (*cerewet kan :p)
last2 cheqtie buat msk lmak cili api telur & goreng tauge
msk simple2 je
slalunya klu buat msk lmak cili api ni cheqtie goreng ikan masin skali
tp smlm lupa plak nk beli.. huhuhu
ni la dia msk lomak cili api tlur
tauge yg digoreng b'sama tauhu

u all plak slalu msak pe ek?
mcm kat umah cheqtie ni
menu yg wajib slalunya smbal, cili api, asam pdas
suma pedas2.. :p ehehe..

(*nota kaki: sori la yer, gmbr x terang)

14 comments:

Princess Redbloodsnow said...

Kak Zeti...masak lemak cili api tuh same x dgn cara masak lemak?
cume tambah cili jek ke..hahaha
x pnah masak lemak cili api aa z kak zeti
tp klo masak lemak...zie pernah..ekekeke

:P

same kak zeti...
Zie mmg WAJIB sambal² or sambal cili taw
klo x...x selera z makan..hehe

MiSsZuE said...

hemm maska lemak cili api..sedap tue..tpi zue kurang mkn gulai neh...hehe..

ops bkn jage bdn tau..selalu wat paprik kt umah ..sambal..pedas2 mmng wajib ade..baru mengancam btl x..:)

Beautiful Disaster said...

owh umah ryn msk slalu nye 2 lauk jer..kalo rjn jer buat 3 lauk..so far lom pnh lagik rumah dtg ramai org..so xpnh msk bbyk lar..yg pedas mmg wajib ade lar..

~tinie~ said...

hmmmmm.....nmpk sedap biler nak ajak g umah nie ? heheheh
menu yg selalu kat umah aku ..."FAST FOOD" atau "menu tunjuk-tunjuk" ehhehehe

zeti said...

princess_zie -> lbih kurang sama je.. cuma lemak cili api ni kita tmbh cili api bg pdas.. then nk bg kning kita ltak knyit.. wah, da mcm chef wan lak akak ni :p tu la kan, klu ada pdas br naik selera akak nk mkn..

zue -> paprik pun akak suka buat gak :p ehehe.. msti cdap kan zue masak :)

zeti said...

beautiful disaster@ ryn -> sama la kita ryn ;) yg wajib ada, 1 bkuah, ngan 1 goreng & sayur

tinie -> cedap ek? nnt la, klu aku da terer aku buat mkn2.. ko x pe amik 'tnjuk2' sbb mkn b'dua je.. kat umah aku ni 4 org :D

i.N.a said...

hehe..nak rasa telor masak cili api ko ti..... hehe...

jom serbuuuuuuuuuuuuuuuuuuu...

tp kan..klu ada ikan masin cedap lagi kan...huhu..tliuq aku...

Ziana said...

ti....
bile nk buat nasi tomato? and yama masak merah..perghhh!! terliur
hehehehe

eedany said...

Wah terror lah cheqtie masak...

eedany jarang masak. emak selalu masak...

:)

Honeylemon said...

eeemmmmm... harumnyer masakan cheqtie...... dah la harum menyelerakan pulak tue.... mintak cikit.... :)

tiffany said...

so far takde lauk wajib lagi.... hehe... sbb lom tawen kan... tapi mende yg wajib ade nnt pastinye cili padi fresh untuk Han ratah sbb shieda tak makan pedas... hehe...

zeti said...

ina -> meh2.. jmput la :p x cedap pun.. biasa je.. :p ko dr smlm lg t'ingin nk mkn ikan masin kan? arini aku nk goreng la ikan masin bg ko t'liur ;)

zie -> nasi tomato..? tu kene tnya mak aku.. aku x terer lg.. nnt klu aku da terer aku pnggil korang dtg mkn ek :D (*wah, bila agknye tu?)

eedany -> dulu masa single pun mak zt yg masak.. bila da kawen ni harus masak bg hubby mkn :)

honey -> nk byk pun bole tau.. honey dtg kl zt masak spesel utk honey.. amcm? :)

tiffany@shieda -> shida x leh mkn pdas ek? wah, hannan ratah cili padi? bia btul? ehehe..

Lily.Lulu. said...

umah kita sume ada ..
masak je pape ..
janji sedap dan boleh makan
:D

hehehe ~

zeti said...

oo ye ke lily
best la camtu kan
x de pning pale nk pk masak pe :)