My Followers

Sunday, September 14, 2008

Tag by Sadi

Share 7 facts about yourself on your blog, some random, some weird
~*~*~*~*~*~*~*~

1. klu u all nk tau.. cheqtie ni s'orang yg p'diam.. ramai org ckp cheqtie ni sombong, x bole didekati.. mmg ada stgh tu da kwn lama tp x leh ngam ngan cheqtie.. cheqtie pun tatau nape.. mayb x 1 kapla kot :p tp x knal maka x cinta kan? so, meh la kwn2 dulu tgk cheqtie ni camne, br la u all leh judge cheqtie ni camne k..

2. my first priority ialah husband & family, then br kwn2.. cheqtie x bole dgr sora mak dlm k'adaan sdih.. mmg pantang.. penah jadi skali bila je cheqtie dgr sora mak sdih, trus cheqtie ajk Mr Zul blik umah time tu jgk sbb nk tgk mak.. sama gak klu kwn2 cheqtie ada prob, msti cheqtie korek citer smpai la diaorg citerkan prob diaorg tu.. bkn la niat nk bz body, tp tatau la.. cheqtie mmg x leh tgk kwn2 dlm masalah.. yer la, arini ari diaorg.. nnt ari cheqtie plak kan..

3. cheqtie suka dgr masalah org then try to solve the problem.. masa sekolah menengah dulu cheqtie suka bahagian kaunseling2 ni.. smpai dilantik jd Pembimbing Rakan Sebaya.. masa apply U dulu pun cheqtie ada pilih nk amik kaunseling ;) rasa 1 k'puasan bila dpt setelkan problem kwn2 :) tp, x suma solution yg cheqtie bg bole setelkan suma masalah kan..bole kurangkan beban yg ditanggung pun kira ok gak kan?

4. jgn tatau cheqtie pun suka part2 deco umah ni.. cheqtie suka rancangan interior design, baca majalah anjung seri & impiana.. klu pi kinokuniya msti pegi part2 interior.. bkn interior je tp landscape pun sama gak.. masa sek rendah dulu cheqtie suka lukis rumah idaman cheqtie siap ngan bilik2 tau.. Insya Allah, ada rezeki nnt akn cheqtie realisasikan impian rumah idaman cheqtie :)

5. masa muda belia dulu cheqtie suka kmpul teddy bear tau.. skang ni cheqtie turunkan minat cheqtie ni kat adik2 plak.. nnt bila2 free cheqtie amik gmbr collection of teddy bear cheqtie k :)

6. cheqtie suka tgk wayang.. my hubby pun suka mlyn movie gak.. klu pi mana2 shopping mall bkn cheqtie msuk outlet.. kitaorg msti pi TGV or GSC yg ada kat dlm tu..

7. klu psl mknn plak cheqtie ni antu coklat tau.. suma jnis cheqtie bedal.. pape yg perisa cklat pun cheqtie bdal gak.. ada 1 thn tu cheqtie buat biskut raya suma coklat.. da siap br pasan, eh suma coklat :p tp kan, yg truknye cheqtie ni ialah cheqtie x suka mnuman ksihatan mcm susu, kacang soya.. mmg x leh msuk ngan tekak cheqtie ni.. klu bau leh trus mntah tau.. ish, trukkan cheqtie ni ;)

Alhamdulillah, setel suda utang2 tag cheqtie mnggu ni ;)
sori sadi, cheqtie lmbt siapkan
bkn pe, klu ari keje cheqtie x mnang tgn :)
thanks tau bg bnga kat cheqtie
cayang sadi!!

7 comments:

Yatie said...

alamak, kita pun sukaaaaa sgt ngan bear la zeti .. time study dulu, cadar, sarung bantal selimut semua mesti ada bear .. peh tuh hubby hadiahkan bear besar gebadak sampai skang ada lagi .. bear yg comel2 pun byk .. the latest one, baru jek beli hujung bulan lepas bear besar budak 7 tahun utk dibuat peluk .. huhuhu ..

SaDi said...

:) assignment yang menarik... markah.... A+ .... huahuahuahuahua...:D yang part interior design tuu... samalah kiteeee..... :)

ladyell said...

4,6 & 7 lebih kurang sama lh zeti..masa kecik2 dulu ske lukis gamabr rmh idaman siap ngan bilik.

Ell ngan hubby pn ske tgk movie,tp tk gi panggung pn..smua main download je....

hubby ell antu choc.die slalu beli tuk ank2..so mak ank pn tumpang skali..tp susu,soya tu smua bedal...ank ell yg #2 tu tk leh bau susu..sama mcm zeti.yg die bleh cheese je..adoi mati2 pasal mahal.

chantek bunga tu...

zeti said...

yatie -> la yatie.. sama la ngan zt.. zt pun ada teddy bear yg bsar bdak tau ;) hubby la yg bg masa tunang dulu :p ehehe..

sadi -> A+ ek ckgu.. tq ckgu ;) haah la sadi, yg part interior tu kita sama kan :) nnt leh la kita share minat yg sama..

ell -> ell pun suka lkis umah idaman gak ek.. eheheh sama la plak kita ni kan ;) oo, ku movie u all donlod je ek? kitaorg plak suka mlyn kat pnggung wayang.. da jd habit since couple lg.. ops :p ehehe.. pasni bole la zt geng ngan ank ell kan.. bnga tu cantikkan..? pndai sadi pilih bnga.. klu ell suka amik la ltak kat blog :)

PrinCeSS said...

nanti postla gambar koleksi teddy akak...
maya suke kumpul gak patung2 nie..
yang kecik2 n macam2 jenis..sampai org kate sume patung maya pelik2..hehe

eedany said...

nak tengok koleksi teddy bear cheqtie...mesti cute kan? Ada masa show kat blog ok.

:)

zeti said...

maya -> nnt akak ltak n3 teddy akak k.. maya pun ltak la jgk.. akak pun nk tgk patung maya yg pelik2 :)

eedany -> nnt zt show off kan collection teddy zt k.. wah, da bsmangat ni ;) thnks dany 4 ur support..